Дођите на ЕВРОПСКЕ ДАНЕ СУНЦА у Кули

Ово је јавни позив за све да дођу на  ЕВРОПСКЕ ДАНЕ СУНЦА У КУЛИ 2018“, 

3logo

Девета манифестација и стручни скуп ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ 2018“, ће се одржати 10. маја 2018. године (четвртак) на изложбеном простору платоа у центру града ул. Лењинова бр.1, од 8 часова и 30 минута до 12 часова и у свечаној сали СТШ „Михајло Пупин" Кула у улици Лазе Костића бр.14, од 10 до 17 часова.

У организацији Општине Кула и друштва за обновљиве изворе енергије СТШ “Михајло Пупин” из Куле, одржаће се девета манифестација и стручни скуп ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ 2018“, са циљем да се промовише употреба соларне енергије, прикажу најновији системи и достигнућа у овој области и повећа енергетска ефикасност и заштита животне средине у нашој средини и Републици Србији. 

Учесници девете манифестације и стручног скупа ће моћи да се упознају са системима из ове области који ће бити постављени на изложбеном простору у центру Куле, и то:Телефон инжењеринг доо – Београд, пример рада фотонапонског система у аутономном раду, колектoрски и фотонапонски системи, Компанија ДАНОНЕ СОЛАР д.o.o. – Смедерево, произвођач соларне опреме генерални дистрибутер и заступник Немачке компаније GRAMMER SOLAR за Србију, Компанија GESG Green energy save group d.o.o. Нови Сад, синоним за квалитет и енергетску ефикасност.

На стручном делу скупа у свечаној сали наше школе учесници ће бити упознати са подстицајима у области обновљивих извора енергије у Р. Србији, савременим могућностима коришћења Сунчевог зрачења, исуством у раду фотонапонске електране ВИШЕР – Београд, искуством у инсталирању обновљивих извора енергије у Србији, искуством у раду „Еко-елемента“ из Бугојна и аутобусима на електрични погон у Београду.


primi sui motori con e-max